PROJECTE GUSTAVO ADOLFO BECQUER

REFORMA I DECORACIÓ D’UNA CUINA

BLANCA A SABADELL

 

SITUACIÓ: SABADELL
SUPERÍCIE: 10 m2
ANY: 2015

 

Amb l’objectiu d’actualitzar l’espai i guanyar emmagatzematge, es va realitzar aquesta reforma a la cuina d’una casa anglesa de Sabadell.
 

REFORMA DE LA CUINA

Aquesta cuina està ubicada en un espai reduït situat al final de la casa, com un annex a la terrassa, que a més de ser calorós a l’estiu,
era fred a l’hivern. És per aquest motiu que quan es va realitzar la reforma es van millorar la teulada i els aïllaments de les parets i
sostre per tal de guanyar confort tèrmic.
Al ser un espai petit, es va intentar jugar amb els materials i els acabats perquè semblés més gran i més lluminós. És per això,
que en aquesta obra es va decidir no enrajolar tota la cuina sinó que es va crear un arrambador de rajola imitació de fusta
grisa envellida, per tal d’evitar cops a la paret i alhora prolongar la continuïtat visual del paviment.
Pel que fa a la resta de la cuina, es va optar pel color blanc, tant pels mobles, com el silestone i fins i tot la rajola tipus metro brillant
que fa de frontal. D’aquesta manera aconseguim multiplicar la llum i fer més gran l’espai. A més, es va optar per integrar tant
el rentaplats com la rentadora dins d’armaris, i només col·locar tiradors integrats a les parts baixes dels mobles.

 

DECORACIÓ DE LA CUINA

L’estil d’aquesta cuina és una barreja entre el minimalisme dels mobles, amb el toc retro de la rajola metro. Tanmateix,
es complementa amb el paviment tipus fusta que alhora li aporta un punt càlid a l’espai, i contrasta amb el toc blau de les parets.
Amb aquest conjunt estètic s’aconsegueix una cuina d’estètica actual, però alhora atemporal.